Mikael startade upp Ebbe Kids med drömmen om att skapa avskalade, moderna och funktionella plagg som flörtade med det marina. Namnen kommer från en av sönerna Ebbe, som idag bär sitt eget märke med stolthet, fick det sitt namn och idag förknippas märket med sitt ledord “Scandinavian Simplicity”.

Hej Mikael, varmt välkommen. Berätta lite mer om märket, för oss som är nyfikna!

Vi älskar nyfikenheten hos barn. Frågor som varför och hur då, är helt centrala i vår skapandeprocess. Tanken är att kläderna ska kunna funka för barn i vardagen, inte hindra lek, utan snarare inspirera till lek. I vår har vi t ex några print med palmer, kartor och sjöstjärnor. Förhoppningsvis kan det väcka frågor, ge ny kunskap och inspiration till nya lekar.

Scandinavian Simplicity är något som förknippas med Ebbe Kids. Vad betyder det?

Vi hittar inspiration i det skandinaviska landskapet och kärleken för dom enkla sakerna i livet. Våra kollektioner är avskalade, moderna och funktionella. Addera denim till det och resultated är vad vi kallar Scandinavian simplicity eller skandinavisk enkelhet.

Vem har på sig kläder från Ebbe Kids?

Vi ser personer i Ebbe Kids som lekfulla barn som gillar att ha sköna kläder, men utan att behöva göra avkall på att det ska se snyggt ut, både till vardag och fest. I vår lekfullhet finns också en enkel och sofistikerad stil. Inte lekfullhet som i att det är ett sportbilstryck på bröstet utan mer som att vi leker med snitt och detaljer som gör att barnen tycker om att bära våra plagg. Vi gör kläder från nyfödd upp till storlek 164, men en ganska sportig tjej och kille i 5-10 års åldern är en typisk Ebbe Kids-person.

När man tittar i katalogen från våren och sommaren så är det förutom palmer, kartor och sjöstjärnor också mycket navy – som återfinns som en röd tråd i era kollektioner. Berätta mer!

Själen och rötterna i varumärket finns i Malmö, södra Sverige. Malmö är en kuststad och därför finns alltid navy med som ett tema i våra kollektioner. I vårens och sommarens kollektion har vi hämtat inspiration från havet, stränderna och ängarna runt omkring oss. Men ingen sommar utan ett äventyr till en främmande plats. Vi reste till palmerna och hettan och där vi hittade en färgpalett i korall, gul och turkos som vi tyckte mycket om.

Tack Mikael för att vi fick en pratstund med dig!

Du hittar Ebbe Kids här!