Lurigt namn på smarta leksaker. STEM står för Science (naturkunskap), Technology (teknologi), Engineering (ingenjörskonst) och Math (matte). Det är leksaker som uppmuntrar till att utforska, lösa problem och lära nytt – både hos barn och föräldrar. Tech will save us är mästare på STEM-leksaker och vi är så glada att ha dom hos oss. Nu kollar vi närmare på leksakerna!

Tech will save us

Light Racer Kit

Med det här kitet kan barncykeln fiffas till och få blinkande ljus på hjulen. Du som förälder får lära din lille teknikintresserade busunge hur en elektronisk krets fungerar och hur trådlös teknik fungerar. Detta kit funderar både för nybörjare (från ca 8 år) och mer erfarna byggare.

Tech will save us

Sew & Glow Kit

Designa coola och självlysande pins med roliga Sew & Glow Kit. Ditt barn (lämpligt från ca 8 år) kan designa och använda sin fantasi för att skapa egna pins. Det kommer med mallar för att skapa färdigdesignade motiv. När knapparna är klara kan de sys fast på kläder eller väskor med vanlig nål och tråd.

Tech will save us

Thirsty Plant Kit

Minstingens växter måste ha tillräckligt att dricka och det kan man se till med Thirsty Plant Kit (rekommenderat från 8 år). Kitet är lärorikt eftersom det ger din lilla botanist en grundläggande förståelse för hur en solpanel fungerar och gör det enkelt att ta hand om växterna. Lamporna på sensorn lyser upp när växten, som den sitter i, är för torr och behöver vattnas. Detta är perfekt för att introducera ditt barn till miljövänlig ingenjörskonst.

Tech will save us

Synt Kit

Skapa elektroniska ljud med Synt Kit. Här lär ni er båda hur en synt fungerar och kan experimentera med pitch, frekvens och volym för att skapa musik. Synten kan tre olika ljud: Dub Siren, Stutter och Atari. Detta kit är rekommenderat från 12 år.

Tech will save us

Gamer kit

Med detta kit utforskar du och ditt kid grunderna i kodning och speltillverkning. Det är ett lättbyggt kit (rekommenderat från 10 år) som låter ditt barn koda sitt eget handhållna spel. Kitten kommer med instruktioner och länkar till Tech Will Save Us online-plattform, där ditt barn kan koda klassiska videospel och bygga upp sina egna förmågor för att till slut kunna koda sina alldeles egna spel. Det tar ca en kvart att bygga ihop Gamer Kit, och allt du behöver är ett 9 volts batteri.

Visst hade man önskat att detta fanns när man var liten!?  Vilket av kiten tycker du verkar mest spännande?