Är ditt barn under sju år behöver det ha en så kallad småbarnshjälm. Under den kategorin finns det hjälmar som är avsedda för lek och så finns det hjälmar som är speciellt avsedda för vinteraktiviteter. Där hjälmen tål fler stötar och smaller, som kan vara vanligt vid pulkaåkning eller skridskoåkning.

Bra att veta är att du ska välja en hjälm med ett grönt spänne. Det gröna spännet innebär att hjälmen sitter kvar på ditt barns huvud om det skulle falla men att det knäpps upp om ditt barn skulle råka bli hängandes i t.ex. ett träd eller klätterställning. Tänk på att det är viktigt att lära ditt barn att det är viktigt att hjälmen ska tas av i lekparken och vid klättring!

Det är viktigt att tänka på hjälmens storlek! Ditt barn behöver en hjälm som sitter bra och passar nu. Storleken mäter du genom att ta huvudmåttet med ett måttband. Hjälmen ska sitta stadigt på huvudet och täcka panna, bakhuvud och hjässa.

För att du ska vara säker på att hjälmen håller rätt säkerhetsstandards så kolla efter CE-märkningen. En hjälm med CE-märkning visar att produkten uppfyller hälso- och säkerhetsregler inom Europeiska unionen. Utan märkningen får produkten inte säljas.

Härnedanför hittar du ett urval av hjälmar från vårt sortiment:

1. Jofa hjälm

2. Jofa hjälm

3. Babblarna hjälm

4. Stiga hjälm