Äventyraren

Vandra i berg, upptäcka nya stigar, slå upp tält och laga mat utomhus – låter det som din drömsommar? Då bor det garanterat en äventyrare i dig. Se till att förbereda dig för friluftslivet med funktionella barnkläder och skor som tål alla väder. Såklart har vi även färdmedel för när de små benen behöver vila. Äventyrarens bästa life-hack är: alltid en keps eller hatt på huvudet, extrakläder i ryggsäcken och såklart sköna skor på fötterna.

Aktiviteter för en äventyrare: leta upp närmsta vandringsled och upptäck skogen. Om ni är riktiga äventyrare tar ni med tält och stannar över natten.

3 barn som sitter på en strand och gör sten, sax, påse med varandra. Barnen har badkläder på sig, den ena har rosa cyklop på huvudet och en annan håller i en gul plast boll.

Strandälskaren

Sand mellan tårna, picknick vid sjön, plaska i havet och baka sandkakor – ljuv musik i dina öron? Då är du en strandälskare. Se till att packa rätt grejer i strandväskan: leksaker för sand– och vattenlek, UV-tält för skydd mot solen och såklart badkläder. Kom ihåg solhatten, sandalerna och fikakorgen också – för en ultimat dag på stranden.

Aktiviteter för en strandälskare: gör det till er uppgift att hitta den bästa badplatsen där ni bor, sätt poäng på vilken som har bäst sand, bäst brygga eller kanske bäst glasskiosk. Vilken badplats blir sommarens vinnare?

en flicka som ligger i en stor viad badring med texten beach på. Flickan har en vit hatt och grön baddräkt på sig.

Stadsfantasten

En sväng till glasskiosken, grilla på gården, titta på fåglarna i parken och ta bussen till caféet – om du nickar gillande är du nog en stadsfantast. Gör dina barn redo för en sommar i city med sneakers, sandaler och somriga barnkläder. Buss- och bilutflykterna klarar ni galant med en lätt resevagn. Packa ner målarböcker och kritor i ryggsäcken så blir cafébesöket ett kreativt äventyr.

Aktiviteter för en stadsfantast: ta regniga dagar till att upptäcka stadens muséer och hitta stans bästa parker när solen skiner. I stan finns något att göra i alla väder.

Två tjejer som står med en varsin bebis i ett gått och ett svart bärsele från ergobaby.

Hemesternjutaren

Borta bra men hemma bäst även på semestern? En hemesternjutare trivs allra bäst hemma i trädgården. Gör din trädgård till ett sommarparadis med leksaker, sandlåda, kubbspel och picknickbord. Sätt upp ett tipitält för sagostunden och ställ ut en plaskpool för varma dagar. Kanske är det den här sommaren som ditt barn lär sig cykla? Vi har cyklar för alla åldrar.

Aktiviteter för en hemesternjutare: gör fotbollsmål mellan två träd eller buskar och anordna ett eget fotbolls-VM, kanske vill grannarna vara med? Eller varför inte en familjeturnering i kubb?

pojke med randig tröja som cyklar på en ljusgrön cykel från STOY med matchande hjälm.