Ett extra sidokollisionsskydd

SIP+ är ett extra sidokollisionsskydd som enkelt monteras på den sida av bilbarnstolen som ligger mot bildörren. SIP+ absorberar krafterna vid en sidokrock och reducerar belastningen på barnets nacke och huvud vid en sådan olycka. Krafterna reduceras med minst 20 % vid en kollision från sidan.

Bilens inbyggda skydd räcker inte alltid

Barn är extra sårbara vid en kollision från sidan. Eftersom de sitter relativt högt upp i bilen skyddas de sämre av bilens metallförstärkta ram. Därtill saknas större deformationszoner på sidorna likt de som finns i fronten på en bil. Därför absorberar bilen i sig förhållandevis lite av de krafter som uppstår vid en sidokrock.

SIP+ fungerar som en deformationszon som ger ett extra skydd för ditt barn. Som standard har också alla BeSafes bilbarnstolar energiabsorberande material i sina sidovingar.

Tester visar att SIP+ har stor påverkan

ADAC/Stiftung Warentest testade våren 2016 tre stycken bilbarnstolar från BeSafe i särskilda tester för sidokrockar. Samtliga bilstolar från BeSafe var utrustade med SIP+ och fick resultatet ”Very Good”.

Vilka bilbarnstolar har SIP+?

Vilka bilbarnstolar har SIP+?

SIP+ medföljer som standardtillbehör till alla i-Size godkända bilbarnstolar från BeSafe.

Tidigare modeller

Krocktester och visuella tester visar även att SIP+ förbättrar säkerheten hos tidigare bilstolsmodeller från BeSafe. Därför finns SIP+ även att köpa som separat tillbehör att montera på dessa tidigare modeller:

Köp SIP+ som tillbehör till tidigare modell

Film: Så enkelt monterar du SIP+