Flera olika modeller

Om man vill ha det senaste inom badmode i sommar är det absolut UV-plaggen som gäller. Intresset för UV-plagg har ökat rejält på senaste tiden vilket gjort att det designats fler modeller i olika färger och former. Detta har bidragit till att ni enklare kan välja vad ni gillar utifrån er egna personliga stil.

Hög densitet på materialet

Förutom att de är riktigt snygga och trendiga är de också gjorda av material som har mycket hög densitet. Vanliga badplagg har ca 5-15 i UV-faktor medan UV-kläder har upp mot UPF 50+ vilket ger ett mycket högre skydd. Sol-ovana och mindre barn ska självklart skydda hela kroppen så glöm ej solkrämen för de delar som inte skyddas av UV-plagget! Starkast lyser solen mellan 11-15 på dagarna.

Skyddar mot maneter och vattendjur

För de som tänker åka ner till exempelvis södra Europa under sommaren är UV-dräkterna extra grymma då de även kan ge skydd mot maneter och andra vattendjur som kan vara farliga för de små.

Härliga komplement

Kombinera gärna UV-kläderna med en solhatt eller keps för extra skydd och då gärna av typen som täcker både öron och nacke. Även ett par solglasögon är att föredra! För full mundering från topp till tå behöver ni även ett par bad-dojjor! För minstingarna finns populära UV-filtar som är vanliga att använda tillsammans med övrigt solskydd i vagn och bärsele.

Så säkra upp sommaren med UV-kläder så kommer er familj definitivt kunna njuta mer och längre av dagarna på stranden. Nedan hittar ni våra favoriter:

UV-kläder för barn1. UV-dräkt från Kuling

2. Solhatt från Reima

3. Solglasögon från Geggamoja

4. Långärmad baddräkt för baby från Hatley

UV-kläder för barn

5. UV-tröja från Kuling

6. UV-byxor från Geggamoja

7. Solhatt från Hatley

8. UV-filt från Geggamoja

 

UV-kläder för barn

9. Set med överdel och underdel från Hatley

10. UV-keps från Kuling

11. Solglasögon från Reima

12. UV-dräkt från Hummel