Snuttefiltar 

Snuttefilten är ofta ett barns första kärlek, perfekt för mysstunden och perfekt som lugnande hjälp när barnet sitter i barnvagnen eller i bilbarnstolen. De färgglada snuttefiltarna från Liewood tillverkade i mjuk ekologisk bomull och har som bonus knutar i hörnen som är perfekt att tugga på för växande tänder.

Mjukisdjur

Mjukisdjur är populära bland barn i alla åldrar men när man väljer fyllda leksaker för nyfödda och små barn finns det ett par saker att vara uppmärksam på. Välj en leksak utan små delar eller andra kvävningsrisker, ett exempel kan vara en leksak med broderade funktioner i stället för pärlögon eller näsor. Leta efter maskintvättbara leksaker och läs alltid åldersriktlinjerna för att försäkra dig om att leksaken passar din lilla. Det finns många mjuka leksaksalternativ tillgängliga och de leksaker ditt barn verkar vara ointresserad av ena dagen kan bli deras favoritleksak nästa! 

 En viktig påminnelse – placera aldrig ett mjukisdjur i sängen hos ett barn som är sju månader eller yngre, eftersom de kan utgöra en kvävningsrisk. 

 

 

Lekmattor & babygym

Lekmattor erbjuder viktiga fördelar för tidig utveckling under de första sex månaderna av din bebis liv. Dessa mångsidiga mattor uppmuntrar utvecklingen av finmotorik, hand-öga-koordination och visuell sensorisk utveckling. De kan ha detaljer som ljud, färgglada figurer och flera olika texturer för att förbättra ditt barns lekupplevelse. Lekmattor uppmuntrar också till att ligga på mage, vilket bidrar till att stärka spädbarns nacke och axlar.

Ett babygym har en mjuk, bekväm yta att ligga på och en korsande båge med ett antal dinglande leksaker på. Ett babygym kan börja användas från dag ett, men du kommer verkligen se ditt barn få ut mest av det när barnet är mellan tre och sex månader gammalt. Babygym kan ha en barnsäker spegel, klockor och ljud för att stimulera barnets hörsel. En mjuk skallra och olika texturer engagerar ditt barn och hjälper till att finslipa deras sensoriska utveckling i en trygg, mjuk miljö.

 

 

Bitleksaker

Växande tänder är en obekväm fas, där du sannolikt kommer se din bebis sträcka sig efter alla möjliga slags hushållsobjekt för att lugna sitt irriterade tandkött. De flesta barn börjar få tänder inom 4–6 månader från födseln, vissa börjar tidigare och andra senare. Varje barn är unikt, men alla barn uppskattar tuggleksaker under detta skede. Bitleksaker inkluderar ofta en slinga att fästa på nappen och är utformad med lekfulla texturer för att stimulera barnets sinnen.

Skallror

Från två till tre månader när ditt barn börjar upptäcka den underbara potentialen hos sina händer, kan bullriga leksaker som skallror ge oändlig underhållning. Dessutom hjälper skallror barn att koncentrera sig på sin kropp och utveckla sina motoriska färdigheter. Efter ett tag inser barnet att genom att flytta sina armar har de kontroll över skallran. En mjuk skallra förhindrar oavsiktliga stötar under busiga lekar. En del skallror är också så pass fiffiga att de är en skallra och bitring i en enda leksak. 

 

Babymobiler

 En babymobil är den perfekta leksaken, både för att glädja barn och främja deras utveckling av motoriska färdigheter. De är mångsidiga inlärningsleksaker för spädbarn, som både underhåller och engagerar samt att de är avtagbara så de kan hängas över spjälsängen, i barnvagnen eller vid bilbarnstolen.

 Från att barnet är cirka tre månader kommer hen att kunna följa de rörliga föremålen med ögonen, och strax därefter börja sträcka sig efter dem. En babymobil kan fånga ditt barns uppmärksamhet och stimulera de flesta av barnets sinnen. Musikaliska mobiler som snurrar och spelar musik kan även användas som hjälpmedel för att hjälpa ditt barn att veta om när det är dags att lägga sig att sova.

 På Lekmer har vi leksaker och kläder för barn i alla åldrar. Klicka här för att bläddra bland fler passande leksaker för ditt barns första år.