Ho ho ho, merry chr…. Panik! Nu är det mindre än en månad kvar till julafton och i vanlig ordning står jag här, helt oförberedd. Barnen skrev sina önskelistor för flera veckor sedan och nu är det dags för tomten (mamma) att jobba. Med tre barn måste man vara lite planerad när det kommer till klapparna. Barnen är i en sådan ålder där allt måste vara rättvist. Det ska vara lika många klappar till alla och paketen måste vara ungefär lika stora för att inte någon ska drabbas av den stora orättvisan.

När jag var liten var det tradition att sitta med leksakskatalogerna och ringa in de leksaker man helst ville ha. Sedan placerade man katalogerna strategiskt vid mammas och pappas platser vid frukostbordet. Dagens ungdom är lite mer digital och barnen har nu scrollat sig fram till sina önskningar.


Tures önskelistaTures önskelista
Starwarslego
Lego berg- och dalbana
– Skalpmasserare

Ejes önskelista

Ejes önskelista
Lego-dinosaurier
– Samlarfigurer från Labyrint
Paw Patrol-figurer

Disas önskelista

Disas önskelista
Pippifigurer
Gosedjur
Docka

I min värd är önskelistor just önskningar. Det är inte helt säkert att man får det som står på listan (till mellanbarnets stora förtret). Jag tycker det är roligt att komma med lite överraskningar också, sånt som jag tror mig veta att de vill ha men som de inte kom på just när de skrev önskelistorna. Pokémons till exempel. Båda killarna är just nu inne i en period där allt handlar om Pokémons. Självklart behöver samlingen av figurer då fyllas på! Pyssel är en annan sak som alla barnen uppskattar. Det är även något som kan fylla dagarna under det stundande jullovet.

För att inte spräcka årsbudgeten brukar jag köpa en hel del av klapparna idag, på Black Friday, då det brukar finnas många fynd att göra. Hos Lekmer har jag hittat de flesta av barnens önskningar. Ja, inte den skalpmasserare som min tokiga förstfödde önskade sig, men det mesta andra.

Ett annat tips för att hålla sig inom budget är att låta leksaker gå i arv. Ture har t.ex. givit sina gamla leksaker i julklapp till Disa tidigare år. Det som göms i snö kommer upp i tö ni vet ;). Jag slår även ett slag för återbruk på nationell nivå. De åtråvärda Pokémonfigurerna till exempel har jag under hösten samlat på mig via Tradera till humana priser.

Förra årets julklapp hemma hos oss var kulbanan. Ture fick två olika och om det inte vore för det hade jag utan att tveka klickat hem Gravitrax  i julklapp till killarna.

Black Friday Lekmer

För den som är ute efter inredning till barnrummet är skrivbordet och lekbordet på bilden ett fint tips till fantastiska priser just nu.

Varje år säger vi att vi ska hålla ner mängden julklappar, och varje år blir vi på förvånade över hur mycket paket det ändå blir under granen. Men det mest förvånande är vilka klappar som blir de mest uppskattade. Det är sällan de man tror!

Följ Tures, Disas, Ejes och Ericas framfart här och klicka här för att komma till Black Week hos Lekmer.se.