Din bebis runt sex månader

Vid sex månaders ålder börjar din baby upptäcka en känsla av vem de själva är. De börjar urskilja sina föräldrar och personer de känner från främlingar och blir mer nyfikna på olika fasta livsmedel. De kan börja klappa sina händer och göra det välkända gurglande bebisljudet, samt stoppa olika föremål i munnen. Se till att ha massor av säkra och hållbara bitleksaker för dem att ha i sin mun och tugga på när deras första tänder börjar dyka upp. Vissa babyfiltar inkluderar även en bitdetalj för synkronisering av mys och lugnande aktivitet för tandköttet.

När bebisen får mer kontroll över huvudet och kan rulla fram och tillbaka från mage till rygg, kan lekmattor och babygym skapa en mjuk, bekväm plats för dem att njuta av dessa nya färdigheter på. 

 

Din bebis runt sju månader gammal

Vid ungefär sju månaders ålder börjar barnet få en bättre förståelse för sin omgivning. barnets syn förbättras och kan bättre se färger och föremål från längre avstånd. Barnet kan också börja spåra föremål med ögonen och upptäcka det magiska föremålet – spegeln! 

Mellan 4–7 månader börjar barnet förstå objektpermanens. Detta innebär att de förstår att saker och människor existerar även om de inte kan ses eller höras. Att interagera med ditt barn är ett av de bästa sätten att främja objektpermanens. Enkla lekar som ”titt-ut” är ett enkelt sätt att underhålla ditt barn och stödja deras förståelse av omvärlden.

 

Ditt barn runt åtta månader gammal

Som förälder till ett litet barn kan varje månad kännas som ett helt nytt äventyr – och för dem är det verkligen det! Omkring åtta månader gamla kan barn börja sitta bra utan stöd och ta sig runt genom att rulla, dra sig fram eller krypa. Ditt barn kanske till och med börjar använda dig som stöd, eller någon annan form av stöd som en lära-gå-vagn. De börjar också observera leksaker närmare, så se till att alltid ha massor av färgglada leksaker som barnet kan leka med till hands.

 

 

Ditt barn runt nio månader

Bebisar blir mer och mer rörliga för varje dag, och runt nio månaders ålder kan ditt barn krypa runt så snabbt att du knappt hinner med! I denna ålder blir barnet bättre på att koppla samman stavelser och kopiera ljud och gester. Att lyssna på berättelser och sjunga barnramsor hjälper barnet att utveckla sin kommunikationsförmåga och öka antalet ord som barnet förstår.

Sensoriskt lekande är en viktig del av den tidiga utvecklingen, se därför till att ditt barn har massor av ljud, färger och former att upptäcka och utforska. Aktivitetsleksaker med lekfulla former och ljud för att stimulera ditt barns sinnen är perfekt.

 

Ditt barn runt tio månader

När spädbarn närmar sig sin tionde månad kommer de att fortsätta utveckla sina språkkunskaper och du kan med stor sannolikhet till och med börja bli känd som ”mamma” eller ”pappa”. De kan börja eller fortsätta att krypa och sitta upp utan stöd under längre tidsperioder.

Barnets finmotoriska färdigheter förbättras snabbt under denna fas, och du kan främja detta med aktivitetsleksaker som uppmuntrar barnet att använda tummen och pekfingret med mer precision. De kommer att bli bättre och bättre på att följa med i bilderböcker, så fortsätt läsa för dem från böcker i trä eller plast samt tygböcker. De tjockare sidorna gör det lättare för barnet att lära sig att vända blad medan de ljudar härmar djurläten, och de håller dessutom längre än papper!

 

 

Ditt barn runt elva månader

Ditt barns personlighet kommer att börja lysa igenom ungefär vid elva månaders ålder. Ditt barn kommer att börja använda mer av sitt kroppsspråk för att kommunicera och njuta av att studsa runt till musik. Enkla musikinstrument – som pianon, maracas och skallror – kommer att ge dem gott om njutning när de upplever hur en enkel rörelse eller handling skapar olika ljud.

 

Ditt barn vid ett års ålder

Att ditt barn fyller ett år är kanske den största milstolpen – åtminstone för dig! Du kommer att märka att din ettåring blir alltmer aktiv och gillar att skaka, slå på och kasta runt föremål. Och kan till och med börja använda vissa föremål som exempelvis hårborstar eller pipmuggar. Leksaker för ettåringar och däromkring bör vara både roliga och utmanande; till exempel byggklossar som de kan börja lära sig stapla (och knuffa ner), och pussel med stora bitar att trycka på plats.

Vid 1 års ålder kan vissa barn stå själva på egen hand och vissa kan till och med försöka ta sina allra första steg. Sparkcyklar och lära-gå leksaker är bland de mest populära och användbara leksakerna för ettåringar, och kan hjälpa dem framåt på sin resa till att kunna gå på egen hand.

På Lekmer har vi ett stort utbud av leksaker för barn mellan 6–12 månader. Spana in vårt stora urval av passande babyleksaker.