Vi vill göra det lätt för dig att köpa barnskor. Här kommer en steg-för-steg guide som är enkel att förstå sig på. Innan vi börjar vill vi säga, mät barnens fötter ofta, dom växer fort. Skorna du köpte i våras är antagligen redan för små.

1. Ta fram ett papper, en penna och en linjal.

2. Ropa på ditt barn. Ropa en gång till men högre denna gången. Be henne/honom ställa sig på pappret med hälen mot en vägg. Försök få till jämvikt i båda fötterna.

3. Ta pennan och markera hälen och den längsta tån. Det kittlas och barnet kommer fnissa men gör samma sak för både fötterna eftersom dom kan vara olika långa.

4. Mät mellan båda punkterna med linjal. Skiljer måtten mellan höger och vänster fot sig åt välj det längre.

Guide till att köpa barnskor

Guide till att köpa barnskor

5. Nu behöver du lägga på 1-1,5 cm (köper du vinterskor eller gummistövlar kan du behöva lägga på 2 cm) för att fötterna ska ha plats att röra sig och växa. Addera dina två mått och jämför det mot skons innermått. Olika storlekar har olika storleksmått hos olika skomärken.

6. Nu kommer det roligaste, att välja och beställa skor. Du hittar alla barnskor här.

7. Skulle skorna inte passa, är dom svåra att få på eller av eller om den lilla/lille har hunnit ändra sig, så är du välkommen att byta eller returnera skorna. Behöver du mer hjälp finns vi här.