Varför Black Friday?

Uttrycket ”Black Friday” myntades ​i USA​ ​på 1960-talet för att markera starten​ ​på julhandeln. Att man kom att kalla det just ”Black” beror på handlarnas handskriva räkenskaper, och det faktum att deras siffror gick från att vara skrivna med rött bläck som indikerade förlust till att skrivas med svart bläck vilket indikerade vinst.

När infaller dagen?

Dagen infaller alltid den första fredagen efter den amerikanska storhögtiden Thanksgiving,​ vanligtvis sker det​ alltså någon gång mellan den 23 och den 29 november. ​”Black Friday” ​räknas som en av årets största shoppingdagar i USA​, och fast att den inte är erkänd som en officiell amerikansk helgdag är det många som tar ledigt för att shoppa, med utan undantag de som arbetar i detaljhandeln förstås. Med andra ord är ”Black Friday” en ganska ljus historia.

Black Week

I Europa har shoppinghögtiden börjat slå rot först på senare år, men växer för varje år större och större. Vi på Lekmer slår på stort och kör en ”Black Week” med nya oemotståndliga deals varje dag. Woop, woop! Så passa på att säkra vintergarderoben, och julklapparna till superpris innan det är försent!

 

Spana in våra Black Week–deals här!