En tredagarsaffär helt utan stress – mums filibabba!

 

GANACHE, SMET TILL CHOKLADTRYFFEL

SMAKSÄTTNING

TILL DOPPNING

TILL PUDRING

 

  1. Ganache, dag 1
    Koka upp grädden och låt den koka ca 1 minut under vispning. Ta kastrullen av värmen och bryt ner chokladen, blanda ner sockret och smöret i klickar. Smaksätt eventuellt. Rör smeten till en jämn blandning och låt vila 12 timmar i kylskåp.
  2. Dag 2
    Forma chokladen till valnötsstora chokladtryfflar med hjälp av två teskedar. Lägg chokladtryfflarna på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp i 12 timmar.
  3. Dag 3
    Smält doppchokladen försiktigt i vattenbad. Ta av chokladen från plattan, om den börjar stelna går det bra att försiktigt värma den igen. Rör ner oljan. Ta bara fram några chokladbollar i taget ur kylen. Spetsa dem på en gaffel, doppa chokladtryfflarna snabbt i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper. När chokladen stelnat ordentligt ska tryfflarna rullas i kakaopulver.
  4. Förvara chokladtryfflarna i kylskåp men ta fram dem 15 minuter före servering.

 

Recept från recept.nu

Shoppa tallrikar att lägga chokladtryfflarna på här!