3 tips – välj babyskydd som funkar i ett travel system:

1. Babyskyddet måste passa på barnvagnen

Se till att välja ett babyskydd som passar ihop med din barnvagn. BeSafes babyskydd passar i princip på alla vanliga barnvagnar på marknaden genom att du använder en bilstolsadapter.

I BeSafes barnvagnslistor kan du se vilka vagnar som BeSafes babyskydd är typgodkända tillsammans med:

2. Babyskyddet ska skydda ditt barn från solljus och vind

Ditt barn är mycket mer utsatt för solljus och vind när babyskyddet används på en barnvagn. Därför kan det vara bra att välja ett babyskydd som har en större sufflett med inbyggt solskydd.

BeSafe iZi Go Modular i-Size skyddar ditt barn året om. Den har en extra lång sufflett som håller solstrålarna borta med solskyddsfaktor 50+. Ventilationen i den bakre delen av suffletten ger ett bra klimat i babyskyddet.

3. Lämna inget åt slumpen!

Om du ska använda babyskyddet på en tvillingvagn där ditt ena barn sitter över det andra, är det viktigt att du väljer ett babyskydd som förhindrar barnet nedanför att nå internbältet underifrån.

BeSafe har lanserat ett förbättrat bältesskydd på baksidan som gör det omöjligt för ett syskon att nå internbältet på babyskyddet. På så sätt kan du vara trygg i att din bebis inte skadas.

Viktigt att tänka på när du använder travel system

Viktigt att tänka på när du använder travel system

  • BeSafe rekommenderar att man inte låter spädbarn sitta för länge i babyskydd – oavsett om det är i bilen eller på barnvagnschassit. Nacken och ryggen hos spädbarn är inte välutvecklad nog för att bebisen ska kunna sitta särskilt länge.
  • Rekommenderad maxtid i babyskydd skiljer sig åt mellan olika myndigheter och institut. Om du känner dig osäker på hur länge din bebis kan sitta i babyskydd, rekommenderar BeSafe att du frågar din barnmorska om råd. Ett travel system ska inte ersätta barnvagnen, utan kan istället fungera som en flexibel lösning i situationer där ni ofta tar er in och ur bilen.