Idag kan vi avslöja vilken leksak som vann årets leksak 2019 (kategori småbarn). Vinnaren är den klassiska röda racerbilen från BRIO som nu finns i en uppdaterad radiostyrd variant. En två-åring kör racer med den minuten efter du har lyckats öppna förpackningen och satt i batterierna. Vrroom!!

Erik Söderlind arbetar som Design Manager på BRIO. Han berättar att dom är jätteglada för priset! Han ger oss också lite bakgrund till hur bilen kom till. BRIO gick grundligt igenom vad de ville att racerbilen som designades på 70-talet skulle kunna göra när de bestämde sig för att uppdatera den. Detta krävde att man testade man många, många radiostyrda leksaker (roligt jobb!). Det resulterade i att den trådlösa antennen blev inbyggd för att undvika trasiga racerbilar och ledsna barn. Man gjorde det också möjligt att styra utan att behöva peka fjärrkontrollen mot bilen vilket banar vägen för lek utan frustrationer.

Årets leksak 2019

Priset ges ut av branschorganisationen för lek och baby i Sverige och gavs med motiveringen: ”BRIOs klassiska racerbil har blivit radiostyrd! Bilen håller hög kvalitet och har den senaste tekniken inbyggd. Juryn gillar att bilen är så lättstyrd att även de yngsta kan hantera den och på ett roligt sätt vidareutveckla sin motorik och rumsuppfattning”.

Förra året vanns årets leksak för småbarn av klossarna från märket Lalaboom.