Enfärgade baskläder i alla färger dina barn behöver och vill ha, som passar exakt lika bra till flickor och pojkar och dessutom till bra pris? Kläder som produceras i en grön fabrik i Indien? Yes säger vi – A Happy Brand! Det är märket som gör plagg för både baby och barn där det dyraste plagget 249 kr (oktober 2019). Du hittar allt från strumpor, undisar (alltså trollor och kalsipper), baby-onesies till brallor och klänningar i både mörka och ljusa färger.

När du öppnat ditt paket och packat upp ditt plagg från A Happy Brand hoppas vi att du läser på etiketten och känner att du har gjort ett extra bra val. Där står nämligen att plaggen är:

  1. GOTS-certifierade – Denna certifiering innebär att plaggen är gjorda i ekologisk bomull.
  2. Att personerna som jobbar i fabriken där A Happy Brand tillverkas har fått levnadslön istället för en minimumlön.
  3. Att frakten som krävts är klimatkompenserad med hjälp av Zeromission.

A Happy Brand

I bästa A Happy Brand-anda kör vi just nu en tävling på Lekmers Instagram där vi uppmanar er att dela med er bästa klimathacks. Tre av tipsen som redan har kommit in vill vi dela med er här:

  1. @erikanorvall – #vårtklimathack är att vi väljer att få e-post & e-fakturor istället för att få hem dem i pappersform! För att minska förbrukningen med papper & göra en miljöbesparing.
  2. @my.littlestar – Ett av våra #vårtklimathack är tygblöjor (även tvättbara tvättlappar och tygbindor). Minus 6000st engångsblöjor till sopberget!
  3. @karin.svenssons – Tycker det är jätteviktigt och att prata med sina barn tidigt om att till exempel inte slänga skräp i naturen. I vår familj sopsorterar vi, vi har även köpt en egen varmkompost där vårt matavfall blir till jord som vi sedan kan använda till rabatterna. Vi handlar i den mån det går närproducerad mat i gårdsbutiker i närheten där vi bor samt odlar mycket själva.

Hur tänker ni i er familj? Gå gärna in och dela med dig av din familjs bästa tips här.

A Happy Brand

 

A Happy Brand

Go, go, go till A Happy Brand hos Lekmer.