9 reseprylar för småbarnsfamiljen

  1. Är man utomlands är det inte alltid så barnvagnsanpassat på gator, i bussar och affärer och då kan en bärsele vara perfekt att ha med på resan. Även på utflykter hemmavid kan det ofta vara skönt att slippa släpa runt på vagnen.
  2. Barnmatstolar för små barn finns av typen som man hänger på bordet. För större barn finns barnsitsar som man spänner fast på en vanlig stol. Fördelen med de man hänger på bordet är att barnet kommer upp i rätt höjd, nackdelen är att de inte passar på alla bord. Barnsitsar som man spänner fast på en vanlig stol kräver att barnet kan sitta utan stöd.
  3. I dag finns både traditionella resevagnar av typen paraplyvagn och vagnar som mer ser ut som ”vanliga” vagnar men är mindre. Priset varierar rejält, från några hundralappar upp till flera tusen kronor. När man ska köpa resevagn bör man tänka på hur stor den blir hopfälld och hur mycket den väger. Men även barnets vikt påverkar köpet, många vagnar har en rätt låg maxlastvikt. Liggläge behövs för de minsta och lite större hjul tar i och för sig ofta mer plats men köregenskaperna blir oerhört mycket bättre. Alternativet till en särskild resevagn är förstås att ta med sig den vanliga vagnen. Det blir billigare än att köpa en ny vagn, kräver dock lite mer utrymme men funkar ofta utmärkt. I vissa länder är städer och kommunikationsmedel däremot inte anpassade för stora vagnar och då är en resevagn vara guld värd.
  4. JetKids från Stokke är en genial produkt för små barn som ska resa långt. Väskan har fyra funktioner i en: det är en väska man kan åka på, det är en säng som passar dom flesta tåg- och flygstolar, det är en fotpall och såklart också handbagage.
  5. En resesäng hör nog till de vanligaste ”reseprylarna” som många föräldrar skaffar och en egen välkänd sovplats uppskattas av många barn.
  6. En nappflaskvärmare kostar runt 600 kronor och kan vara en bra investering om man tänker tillbringa semestern på ställen där det finns eluttag men inget kök, till exempel hotellrum. En del värmare funkar även för barnmatsburkar och några har också adapter som funkar i bilen.
  7. För att kunna njuta i lugn och ro medan bebisen ligger och sover, är en babyvakt en bra grej. Babyvakter finns både med enbart ljud eller med både ljud och bild. Just räckvidden är något man bör kolla upp inför köpet så att man kan gå lite längre bort än till farstutrappan.
  8. För de lite äldre barnen som har vuxit ur bärselen är en bärstol ett smart alternativ när det inte funkar att använda vagnen.
  9. Bagagehanteringen på flygplatserna är inte alltid den mest försiktiga och att barnvagnar går sönder under flygresan är tyvärr inte ovanligt. Vill man skydda sin vagn har flera barnvagnstillverkare väskor som passar deras vagnar.

Vilka produkter tycker du är ovärdeliga att ha med sig på resan när man reser med småbarn? Har du frågor till oss om produkter och barn på resa? Hör av dig!