1. N för naturen 

Packa matsäck, och bege er ut i naturen, till havet eller till någon handelsträdgård i närheten för att plocka svamp, bär, fiska, äpple-, eller blomplockning. Barnen kan skörda sin egen friska godispåse samtidigt som de får frisk luft och motion. Vissa fruktträdgårdar erbjuder bonusaktiviteter, som att träffa och klappa djur. Avsluta med att äta er picknick tillsammans. Och glöm inte flytvästen om ni befinner er nära vattnet.

2. K för kreativitet

Sätt födelsedagsgäster i lite sinnligt arbete, genom ett besök på ett kreativitetshus. Vad sägs om att dreja, modellera, måla eller sy något tjusigt ihop. Barnen väljer material, färger och utsmyckningar och kan sedan ta hemma.

 

3. B för brandkåren

Hör med din närmsta brandkår, många brandstationer erbjuder barn att komma på studiebesök för att prata om deras yrke, prova utrustning och har man riktigt tur kanske man till och med får provsitta deras lastbil. Men akta dig, om eldklockan ringer, då är festen över!

4. F för fabrik

Från chokladpraliner till gelébjörnar till potatischips – dina barn kan ta reda på hur deras favoritprodukter genom att boka in sig på en rundtur i en lokal fabrik med provsmak som väntar i slutet. Lärorikt och kul på samma gång!

 

5. B för bowlingbonanza

Samla ditt gäng och beger er till närmaste bowlinghall, eller varför inte ställa upp din egen bowlingbana i en passande, säker och bilfri gränd. Dela upp er i lag, snör på er bowlingpucken och glöm inte att ha en ärorik pokal eller pris till vinnaren! PS. för den dansanta är diskobowling en riktig hit.

6. T för träning

Många fitnessklubbar, rekreationscenter och gym erbjuder energigivande aktiviteter som simning, basket och träningslek anpassade för barn. Eller varför inte testa på någon sport såsom kampsport, balett eller klättring. Ett prefekt sätt att förena nytta med nöje! Godispåse på slutet är tillåtet 😉

7. I för is

Packa ner en termos med varmchoklad, och ta er till en härlig skridskobana eller isrink. Barnen kan värma upp på isen med skridskoåkning, spel och musik. Oftast går skridskor att hyra och kanske finns ett föreningsrums som ni kan låna för födelsedagstårta och värme för eventuellt frusna tår.

8. Z för Zoo

Ta er till en spännande djurpark eller zoo, och spana in alla de fina djuren genom en rundtur med guide. Utmana barnen genom att uppmana dem att ställa frågor, kanske rita av något eller att ta reda på djurets situation i vildmarken.